Am renunțat la serviciile Băncii Transilvania în favoarea ING Bank

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Tags: 

ING Bank   După câțiva ani buni în care am fost client fidel al Băncii Transilvania, mi-am transferat operațiunile de plăți și încasări la ING Bank.

   De ce ? Din cauza unui banal comision...

   Să mă explic: m-am angajat la o firmă din domeniul automotive care îmi transfera drepturile salariale, bilunar, în contul meu curent deschis la Banca Transilvania. Din studiul extraselor de cont am constatat că BT (Banca Transilvania) îmi reținea un comision de 4,2 lei la fiecare încasare a banilor de la firmă, adică 8,4 lei în fiecare lună.

   Am trimis un mesaj către BT în care am solicitat eliminarea acelor comisioane, având în vedere că sumele pe care le primesc în cont sunt drepturi salariale și că am ofertele a două bănci la care îmi pot transfera drepturile salariale fără a fi comisionat (era vorba de BRD și ING). Mi s-a răspuns că, în lipsa unei convenții salariale între BT și angajatorul meu, voi fi comisionat în continuare, însă dacă doresc, pot verifica la angajator dacă există o eventuală convenție salarială.

   Eu să verific ?! Păi Banca Transilvania nu are un departament (de vânzări, probabil ?) care se ocupă cu găsirea unor soluții pentru rezolvarea unor asemenea situații ?

   Răspunsul celor de la BT m-a determinat să calculez și valoarea comisioanelor pe care le plătisem deja până la acel moment. În BT24 (aplicația de internet banking a BT) am avut acces doar la ultimele 4 luni de tranzacții, care au însumat 68 de lei comisioane (pentru toate operațiunile de plăți și încasări, nu numai încasarea drepturilor salariale). Extrapolând, într-un an înseamnă puțin peste 200 de lei doar comisioane pentru încasări și plăți prin BT24, fără a mai pune la socoteală și taxa lunară pentru internet banking - modică, dar existentă.

   Drept pentru care am studiat în amănunt oferta celor de la ING, explicată foarte elegant aici. Ca să rezum lucrurile care m-au interesat pe mine (și pentru care plăteam la BT):

  • comision ZERO la plăți prin internet banking (nu mă refer doar la plata facturilor, ci la orice fel de plăți către alte conturi);
  • comision ZERO la încasări în contul curent;
  • taxe ZERO la internet banking.

   Drept pentru care am intrat într-o agenție ING unde, în mai puțin de 30 de minute, am deschis un cont curent în lei și am primit pe loc și un card VISA Electron atașat contului. Nici măcar nu mi s-a cerut o adeverință de salariat - deși sunt angajat cu acte în regulă :-) ... Am fost crezut pe cuvânt.

   La acest moment mai am la BT doar un card de credit StarBT și un mic credit de nevoi personale - în măsura în care cei de la ING Bank îmi pot face o ofertă mai avantajoasă, mă gândesc și să refinanțez ambele produse, astfel încât să nu-i mai "deranjez" pe cei de la BT cu solicitările mele enervante.