Am slăbit 7 kg.

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Tags: 

   Zilele trecute am vazut-o la ştiri pe Adriana Bahmuţeanu care se lăuda că ar fi slăbit 10 kg. cu dieta, pe care o numea ea, FOAMEA.

   Zău că nu pot înţelege - faci foamea o perioadă mai lungă sau mai scurtă, după care îţi revii la regimul alimentar de dinainte de a face foamea şi ajungi tot acolo de unde ai plecat...

   Prin anul 2007 am ţinut şi eu o dietă timp de 2 luni, împărţită în 4 etape a câte 2 săptămâni. În fiecare etapă era permis un anumit tip de alimente, iar alcoolul era exclus. Pe măsură ce ajungeam la o etapă superioară, la alimentele din etapa anterioară se adăugau noi alimente.

   Bilanţul după cele 2 luni: 10 kg. mai puţin, însă cu un nod în gât la vederea mezelurilor, a fripturilor făcute pe grătar sau înăbuşite şi a dulciurilor (pe care nu le avusesem în dietă, însă după care tânjisem).

   Anul acesta, în urmă cu 2 luni, greutatea mea oscila între 92 - 94 kg. Am ajuns la concluzia că trebuie să fac ceva, iar nevasta a venit cu o propunere: să renunţ o perioadă de timp la bere. Nu sunt (mai precis, nu eram) un băutor de bere în adevăratul sens al cuvântului, însă obişnuiam să beau câteva beri săptămânal. Am un prieten care bea zilnic 3-4 beri, însă este clar că pe el nu îl afectează - îşi păstrează greutatea fără nicio problemă.

   Momentul de renunţare la bere a fost foarte nefericit ales, exact înainte de plecarea la mare, însă m-am conformat.

   Acum, după 2 luni de la decizia de a renunţa la bere, bilanţul este cel puţin uluitor: greutatea mea oscilează între 85-86 kg. !

   Trebuie să spun clar şi răspicat că nu am renunţat la alte băuturi alcoolice (beau, responsabil, ţuică, vin, whiskey, coniac), nici nu am renunţat la obiceiurile mele alimentare - în sensul că mănânc şi beau la fel ca mai înainte, doar că am eliminat complet berea. Mai mănânc din când în când câte o shaorma, cu toate ingredientele, însă fără cartofi prăjiţi şi fără sosuri. Stau şi mă întreb ce ar spune dl. Gheorghe Mencinicopschi despre shaorma fără cartofi şi sosuri...

   Nu sunt nutriţionist, însă cred că problema multora ţine de obiceiurile alimentare proaste: combinaţii aiurea de alimente, multe prăjeli şi sosuri, dulciuri fără măsură, pâine multă.

   Tu ai ţinut vreo dietă ? Ce rezultate ai avut ?