Am şoareci în casă! Ajută-mă cu un sfat să scap de ei !

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Tags: 

   Da, mi s-a întâmplat şi mie: în urmă cu o săptămână au apărut urme ale şoarecilor prin bucătărie (urmele însemnând miros caracteristic şi răhăţei din aceia mici, de cca. 5 mm lungime).

   Primul gând a fost: pe unde au intrat "chiriaşii" ?

   Am verificat toate găurile care comunică cu exteriorul (evacuarea de la centrala termică, evacuarea de siguranţă pentru eliminarea gazelor din casă, evacuarea de la hotă şi de la ventilatorul din baie). Am găsit în jurul hotei spaţiu suficient pentru un şoricel să se strecoare, astfel că am acoperit spaţiul cu o plasă de sârmă cu ochiuri mici.

   În hotă (!) am găsit un şoricel decedat; l-am evacuat imediat.

Dispozitiv anti-rozătoare

   În două sertare am găsit răhăţei - am scos totul afară, am spălat şi dezinfectat totul, iar sertarul l-am lăsat gol.

   Sâmbătă stăteam cu nevasta la cafeaua de dimineaţă când mi s-a părut că văd cu coada ochiului o mişcare pe lângă perete. M-am uitat în spatele canapelei şi l-am văzut - pe el, ŞORICELUL !

   Pe respectiva canapea stăteau şi nevasta, şi pisica...I-am zis nevestei să deschidă uşa către terasă şi să blocheze trecerea şoricelului mai departe. Când şoricelul a ajuns în dreptul nevestei, aceasta a sărit ţipând în vârful canapelei, încât pisica s-a trezit brusc din somn şi a fugit din living. Cred că şi şoricelul s-a speriat, pentru că a fugit aşa bine, încât l-am pierdut din raza vizuală.

   După această păţanie, am montat o cursă "clasică": o bucăţică mică de slănină afumată înfiptă într-o scobitoare, iar scobitoarea înfiptă într-o nucă. Am luat un bol de ceramică, am sprijinit marginea bolului pe nucă, astfel încât să rămână un spaţiu prin care un eventual şoricel să se poată strecura către bucăţica de slănină. Tot ansamblul astfel creat l-am aşezat pe o bucată de sticlă, pentru a vedea dintr-o privire dacă, la căderea bolului, s-a prins ceva sau nu.

   Din păcate, duminică dimineaţă cursa era în aceeaşi poziţie, fără urme de "atac".

   Luni dimineaţă, la deschiderea unuia din celelalte sertare, mi s-a părut că văd mişcare (şi nu m-am înşelat...). Şoricelul se ascunsese într-un termos care stătea răsturnat în acel sertar. Am scos termosul afară, am chemat pisica şi ... am evacuat şoricelul. De data asta pisica s-a "sesizat" imediat: l-a prins şi a plecat cu el în dinţi.

   După această victorie, am montat încă 2 curse de şoareci (pe care le cumpărasem în urmă cu 1 an, însă nu le folosisem până acum) în care am pus otravă sub forma unor grăunţe de culoare verde şi a unor pernuţe cu o consistenţă ca de gel. Din discuţiile cu familia şi prietenii, se pare că aceste tipuri de otravă fac minuni.

   Cursele de şoareci le-am montat sub mobilierul din bucătărie, în 2 locuri în care am găsit resturile de fecale.

   Au trecut deja 3 zile: bolul este în aceeaşi poziţie, cele 2 curse montate sub mobilă sunt, în continuare, armate, iar în sertarul din care l-am extras pe intrus nu au mai apărut fecale - să trag concluzia că nu a fost decât un singur şoricel ?!

   După toate păţaniile am căutat şi pe internet soluţii pentru a scăpa de şoareci. În general, blogurile şi forumurile care tratează acest subiect prezintă cam aceleaşi metode, cu mici variaţiuni.

   Cel mai complet răspuns mi s-a părut în acest articol: Cum să scapi de şoareci.