Cine este Sorin Roşca Stănescu ?!

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Tags: 

   [Update 7 octombrie 2014]

   Senatorul de Dâmbovița și colaborator declarat al securității, Sorin Roșca Stănescu tocmai a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de pușcărie. O grea pierdere pentru dâmbovițeni...

sursa: www.StirileProTV.ro

   ***

   În urmă cu vreo 2 săptămâni am fost sunat din partea unei firme care realiza sondaje de opinie şi am fost întrebat dacă sunt amabil să răspund la câteva întrebări legate de apropiatele alegeri parlamentare, întrebările fiind legate de judeţul în care locuiesc (Dâmboviţa). Având în vedere acest lucru, am acceptat imediat.

   Nu are rost să amintesc toate întrebările la care am dat răspuns, însă mi-a atras atenţia una dintre întrebări prin care am aflat că unul din candidaţii pentru Senat, din partea judeţului Dâmboviţa, este jurnalistul (sper că nu-i greşesc meseria) Sorin Roşca Stănescu. Nici nu are importanţă din partea cărei alianţe politice candidează (de multă vreme nu mai am vreo cât de mică simpatie către o formaţiune politică sau alta - am părerea că toţi sunt absolut identici, doar culorile "echipelor" diferă). Întrebarea care mi-a "răsărit" la acel moment în minte a fost:

   "Cine este Sorin Roşca Stănescu şi ce legătură are domnia sa cu judeţul Dâmboviţa - în general, şi cu oraşul Târgovişte - în particular ?"

  

   Astăzi, 20 noiembrie 2012, întrebarea mi-a revenit în minte când am văzut prin Târgovişte o mulţime de banner-e cu fotografia dlui. SRS (voi prescurta în acest fel, de-acum înainte, numele Sorin Roşca Stănescu).

   Deci, ce legătură are dl. SRS cu Târgoviştea ?

   Din momentul în care am aflat că în România s-a instaurat democraţia (se întâmpla prin 1990...), am auzit şi văzut multe, inclusiv că dl. SRS există (l-am văzut absolut întâmplător pe la diferite emisiuni TV - "talkshow-uri"). Ce nu am auzit deloc este dacă dl. SRS a vizitat vreodată Târgoviştea în ultimii 22 de ani. Sper să fi făcut vreo vizită particulară în Târgovişte (fără să anunţe "partidul" - dacă era înregimentat la acea vreme în vreun partid...), măcar pentru a vizita Curtea Domnească şi Turnul Chindiei, două din multele embleme ale oraşului...

   Mintea a început să o ia razna, gândindu-mă şi la Elena Udrea (nu are nevoie de nicio prezentare...) care, în loc să-şi reprezinte judeţul din care a "emanat", respectiv Buzău, a ales pentru candidatura sa un colegiu din judeţul Neamţ...

   Dar să revin la una din seriile de întrebări ale sondajului la care am participat. Am fost întrebat câtă încredere am în candidaţii la alegerile parlamentare, întrebările fiind nominale:

   "Pe o scală de la 1 la 10 câtă încredere aveţi în candidatul X ?"
   "Pe o scală de la 1 la 10 câtă încredere aveţi în candidatul Y ?"
   "Pe o scală de la 1 la 10 câtă încredere aveţi în candidatul Z ?"
   "Pe o scală de la 1 la 10 câtă încredere aveţi în candidatul W ?"

   Răspunsurile mele au fost 1 pentru toţi candidaţii - o parte dintre ei cunoscuţi (cu multe păcate...), o parte dintre ei iluştri necunoscuţi (foarte probabil, cu păcate şi ei).

   Acest lucru m-a făcut să mă gândesc mai departe...

   Dacă trăim într-o democraţie, de ce trebuie să votăm obligatoriu pe cineva dintr-o listă ?

   Ca să fiu înţeles: dacă există doi candidaţi dintre care trebuie să aleg şi nu agreez pe niciunul dintre ei, de ce nu am opţiunea democratică să spun acest lucru ?!

   Acest lucru s-a întâmplat ani în urmă, când românii au fost nevoiţi să aleagă între Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor (ştiu, erau alegeri prezidenţiale, însă principiul este acelaşi). La acel moment, eu mi-am anulat votul, pentru că în acest fel mi-am exprimat cel mai corect opţiunea: nu eram de acord cu niciunul dintre ei, însă nu am avut altă alternativă.

   La referendumul din vara lui 2012, unul din partide ne invita să NU mergem să votăm... Cu alte cuvinte, un apel către (po)pulime:

   "- Mă prostovanilor, azi interesul nostru este să nu veniţi la vot; când vom avea nevoie de voi, o să vă chemăm"

   Asta se cheamă MANIPULARE...şi este cât se poate de abjectă, având în vedere din partea cui vine.

   Deci, vei merge la vot să votezi pe cine ?!