Diverse

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Plățile cash obligatorii pentru mașini și terenuri - simplu de evitat...

   Site-ul incont.ro ne  anunță că "Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case și mașini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacției, potrivit unui proiect de ordonanță.".

   Măsura este o nouă pleașcă pentru bănci, pentru că ele ar încasa comisioane consistente, datorită faptului că tranzacțiile cu case și terenuri sunt de valoare mare.

   Potrivit principiului acțiunii și reacțiunii, vor apărea cât de curând mai multe metode de a rezolva această problemă :-)

Tags: 

Am redus factura de apă cu mai mult de 30%

   Prețul apei a crescut constant în ultimii ani (și va crește din ce în ce mai mult...), fără ca noi, beneficiarii, să putem face ceva. Companiile locale de distribuire a apei dețin controlul (monopolul) și, ca urmare, ele stabilesc și prețurile.

   Eu locuiesc în Târgoviște; într-un studiu privind prețul apei în diferite reședințe de județ din România (dacă link-ul nu mai funcționează, poți descărca fișierul de aici) efectuat în anul 2011, Târgoviștea este "fruntașă pe ramură" - locul 5 !

   Locuitorii orașului Târgoviște plătesc sume mari la facturile de apă din 2 motive (nu pun la socoteală indolența consumatorilor, legată de risipă și de ne-repararea instalațiilor din locuințe):

Tags: 

Subscribe to RSS - Diverse