Economie

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Plățile cash obligatorii pentru mașini și terenuri - simplu de evitat...

   Site-ul incont.ro ne  anunță că "Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case și mașini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacției, potrivit unui proiect de ordonanță.".

   Măsura este o nouă pleașcă pentru bănci, pentru că ele ar încasa comisioane consistente, datorită faptului că tranzacțiile cu case și terenuri sunt de valoare mare.

   Potrivit principiului acțiunii și reacțiunii, vor apărea cât de curând mai multe metode de a rezolva această problemă :-)

Tags: 

John Perkins - Confesiunile unui asasin economic

   Hotărât lucru: blog-ul meu devine, pe zi ce trece, un blog de carte...

   Tocmai ce am terminat de citit două cărți care m-au pus pe gânduri:

   "Confesiunile unui asasin economic";
   "Istoria secretă a imperiului american".

   Autor este controversatul John Perkins.

 

   Indiferent de discuțiile pro și contra lui John Perkins (sunt voci care spun că ar fi un fel de agent "dublu", argumentându-se că "lupul își schimbă părul, dar năravul ba", iar că dezvăluirile sale par să nu deranjeze guvernul și corporațiile americane), un lucru este sigur: lumea este condusă de marile corporații (FMI și Banca Mondială sunt, și ele, corporații), iar obiectivele sunt BANII, RESURSELE ENERGETICE și PUTEREA.

Tags: 

Pensiile private - chiar merită ca altcineva să se ocupe de banii tăi ?

   Am tot amânat momentul scrierii acestui articol, însă astăzi m-am hotărât !

   Preambul
   În luna iulie 2007 am semnat actul de aderare la Fondul de pensii administrate privat AZT Moderato - este vorba de o pensie privată facultativă. Am ales să contribui cu suma cea mai mică permisă legal, respectiv 50 de lei lunar, urmând să cresc, în viitor, valoarea contribuţiei, în funcţie de randamentul investiţiilor făcute de Allianz Tiriac Pensii Private, administratorul fondului de pensii AZT Moderato. NU este cazul celor "înregimentaţi" în Pilonul II, respectiv al pensiilor private obligatorii, care se finanţează de către stat - ca o paranteză fie spus, mi-ar plăcea şi mie să lucrez într-o firmă a cărei sursă de venituri să fie bani de la stat...

Tags: 

Subscribe to RSS - Economie