John Perkins - Confesiunile unui asasin economic

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Tags: 

   Hotărât lucru: blog-ul meu devine, pe zi ce trece, un blog de carte...

   Tocmai ce am terminat de citit două cărți care m-au pus pe gânduri:

   "Confesiunile unui asasin economic";
   "Istoria secretă a imperiului american".

   Autor este controversatul John Perkins.

 

   Indiferent de discuțiile pro și contra lui John Perkins (sunt voci care spun că ar fi un fel de agent "dublu", argumentându-se că "lupul își schimbă părul, dar năravul ba", iar că dezvăluirile sale par să nu deranjeze guvernul și corporațiile americane), un lucru este sigur: lumea este condusă de marile corporații (FMI și Banca Mondială sunt, și ele, corporații), iar obiectivele sunt BANII, RESURSELE ENERGETICE și PUTEREA.

   O veste de ultimă oră anunță că Irlanda este prima țară europeană care renunță la programul de "ajutor" din partea FMI. Asta spune multe...

   După lectura celor două cărți de mai sus am senzația unui deja-vu: autostrada Bechtel și Roșia Montană Gold Corporation - RMGC.

   Deasemenea, îmi dau seama că școala aproape că m-a obligat să învăț istoria trecută (știu o grămadă de date, locuri, evenimente despre care cei din anturajul meu pot să spună, cel mult, că am o oarecare cultură), fără să-mi spună că este mult mai important să cunosc și să înțeleg istoria contemporană. Știu că istoria se repetă, însă modul în care se repetă devine din ce în ce mai subtil.