Politică

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Liviu Dragnea... Cel mai puternic om al momentului ?

   Nu sunt pasionat al politicii, însă nu mă pot abține să nu-mi spun părerea despre ceea ce se întâmplă acum, după alegerile din 11 decembrie 2016...

   Deși nu am votat cu PSD, trebuie să o spun: Jos pălăria în fața lui Liviu Dragnea ! 

   Cred că îl depășește pe Traian Băsescu...

   Dacă nu intervin evenimente externe care să bulverseze politica europeană, în general, și politica zonală, în particular, cred că România s-a pricopsit cu o "domnie" care va fi de durată...

Tags: 

Cine îi va simți lipsa demisionarului Crin Antonescu ?

   În timpul ședinței plenului Parlamentului României din 4 martie 2014, în urma unui schimb de replici cu Victor Ponta, Crin Antonescu și-a anunțat, în sfârșit, demisia din funcția de președinte al Senatului.

   Nu sunt fan Victor Ponta, cu atât mai puțin fan Crin Antonescu, însă spectacolul făcut în Parlament de președintele PNL îmi pare ceva infantil, din categoria "îmi iau jucăriile și plec". Nu sunt analist politic, însă cred că visul lui Crin Antonescu de a deveni președinte al României tocmai a devenit o fantasmă - fără o susținere precum ar fi fost cea oferită de USL Crin Antonescu nu ar avea șanse nici măcar în fața unui candidat independent.

   Cât despre Victor Ponta și pariul lui cu tehnocrații cei tineri... vom trăi și vom vedea. În popor există o vorbă: "Când intri în cocină ai două variante - ești mâncat sau te murdărești". Îmi doresc sincer ca tehnocrații să fie excepția. 

Tags: 

John Perkins - Confesiunile unui asasin economic

   Hotărât lucru: blog-ul meu devine, pe zi ce trece, un blog de carte...

   Tocmai ce am terminat de citit două cărți care m-au pus pe gânduri:

   "Confesiunile unui asasin economic";
   "Istoria secretă a imperiului american".

   Autor este controversatul John Perkins.

 

   Indiferent de discuțiile pro și contra lui John Perkins (sunt voci care spun că ar fi un fel de agent "dublu", argumentându-se că "lupul își schimbă părul, dar năravul ba", iar că dezvăluirile sale par să nu deranjeze guvernul și corporațiile americane), un lucru este sigur: lumea este condusă de marile corporații (FMI și Banca Mondială sunt, și ele, corporații), iar obiectivele sunt BANII, RESURSELE ENERGETICE și PUTEREA.

Tags: 

O carte pe care o recomand - Următorii 100 de ani. Previziuni pentru secolul XXI, George Friedman

   Tocmai am terminat de citit cartea lui George Friedman, "Următorii 100 de ani. Previziuni pentru secolul XXI".

   Dacă vrei să înțelegi cum evoluează lumea și cum ne influențează viețile este o lectură obligatorie. Îți mărturisesc că am citit cartea în doar două zile.

   În continuare este prezentarea editurii:

   George Friedman ne permite să aruncăm o privire spre viitor, oferindu-ne o serie de previziuni uimitoare despre schimbările majore pe care le va aduce cu sine secolul XXI, la nivel mondial. Aflăm motivele care stau la baza declanșării viitoarelor conflicte, care națiuni vor pierde puterea economică și care o vor câștiga și cum ne vor afecta direct noile orientări tehnologice și culturale.

Tags: 

Cine este Sorin Roşca Stănescu ?!

   [Update 7 octombrie 2014]

   Senatorul de Dâmbovița și colaborator declarat al securității, Sorin Roșca Stănescu tocmai a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de pușcărie. O grea pierdere pentru dâmbovițeni...

sursa: www.StirileProTV.ro

   ***

   În urmă cu vreo 2 săptămâni am fost sunat din partea unei firme care realiza sondaje de opinie şi am fost întrebat dacă sunt amabil să răspund la câteva întrebări legate de apropiatele alegeri parlamentare, întrebările fiind legate de judeţul în care locuiesc (Dâmboviţa). Având în vedere acest lucru, am acceptat imediat.

Tags: 

Subscribe to RSS - Politică