Am reclamat Link Academy la OPC Timiș

Early booking Lefkada prin Vola.ro

Tags: 

   La începutul anului 2013 (mai precis, ianuarie 2013) am avut proasta inspirație de a semna un contract cu Link Group Education Services srl (mai cunoscut fiind site-ul lor, link-academy.com(atenţie !)), contract ce avea ca obiect un curs de administrare IT.

   Dupa ce am achitat 4 rate, le-am trimis un email în care le-am explicat că nu mai plătesc nicio altă rată și că doresc să închei toate socotelile cu ei. Mi-am expus motivele în reclamația pe care am redactat-o (dacă ești într-o situație asemănătoare, te poți inspira...). Și așa a început balamucul...

   Am avut parte de un schimb de mesaje (prin email și prin telefon) care a început "blând", cu propuneri de "rezolvare" a situației, însă cu condiția esențială de a continua plata ratelor. La un moment dat mi-au trimis și un "Avertisment înainte de începerea procedurilor judiciare", ca spre final să fiu pur și simplu amenințat că voi fi contactat de casa lor de avocatură și că voi achita, în afara ratelor restante, toate cheltuielile determinate de mine prin neplata ratelor, plus onorariile avocațiale și daune "moratorii".

   La acel moment am redactat reclamația către Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Timiș (firma are sediul în Timișoara), la care am atașat contractul, avertismentul și întreaga conversație prin email ordonată cronologic.

   Am trimis toate documentele prin poșta normală.

   După doar 4 zile m-au sunat cei de la firma Linkgroup ca să mă convingă să semnez cât mai repede un acord de rezilire a contractului, fără niciun fel de penalități sau alte sume de achitat, pe care urmau să mi-l trimită prin poștă.

   Am solicitat mai multe informații de la OPC Timiș, legate de eventualitatea recuperării unei părți din ratele deja achitate, însă mi s-a spus că acest lucru îl pot face doar cu ajutorul unui avocat, în instanță.

   Oricum, jos pălăria în fața celor de la OPC Timiș care s-au mișcat uimitor de repede.

   Am întrebat pe cei de la OPC de ce nu postează pe site-ul instituției cazurile de acest gen, astfel încât firmele care încearcă să abuzeze de clienți să fie cunoscute. Mi s-a răspuns că acest lucru nu este reglementat și că ar intra sub incidența publicității negative.

   Există câteva forumuri și bloguri personale care dezbat activitatea firmei Link Group în care părerile sunt împărțite, însă predomină cele contra. Sunt voci care susțin că părerile pro sunt, de fapt, ale reprezentanților firmei care scriu sub pseudonim sau ale unor persoane plătite pentru a scrie comentarii favorabile. Cele câteva website-uri pe care le-am găsit sunt:

   http://forum.softpedia.com/topic/717382-it-academia-sau-it-academy/page__st__54
   http://www.parkerul.info/link-academy-si-prosteala-de-doi-lei/#.UgHvI9L-ElU
   http://www.joomla.ro/forum/index.php?topic=12110.0

   Se pare că nu sunt singurul în situația denunțării unilaterale a contractului semnat cu Link Group; unul din comentariile de pe forumul softpedia.com aparține unei persoane care susține că a urmat aceeași cale la care am apelat și eu, iar demersul său a fost, deasemenea, rezolvat favorabil.

   Problema care, cred eu, ar trebui verificată la această firmă este dacă nu cumva modul de lucru pe care îl au este chiar „model de afacere”: conving oamenii, prin tehnici de vânzări agresive, să semneze contractele, iar când aceștia nu mai doresc să continue sunt bombardați cu amenințări asemănătoare celor pe care și eu le-am primit, fiind somați să plătească. 

   Despre recuperarea ratelor deja achitate, o acțiune individuală nu merită a fi luată în calcul, datorită sumelor (relativ) mici. O rezolvare ar fi organizarea unei asociații procesuale (ceva asemănător cu ce a realizat dl. Gh. Piperea pentru persoanele fizice cu credite în franci elvețieni CHF). Asta presupune că nu trebuie semnat acel acord de reziliere...

   Pe Facebook s-a creat un grup care oferă informații suplimentare:
   https://www.facebook.com/groups/business.academy.ro.16/

   Sper ca acest articol să fie de folos celor care au intenția de a urma cursuri cu Link Group...

   *Notă: și site-urile http://www.business-academy.ro/ și http://it-academia.ro le aparțin, așa că...fii atent.